Teamcoaching

Het uitgangspunt bij coaching is dat de leidinggevende en het team de wederzijdse behoeften communiceren.

Een gezamenlijk doel, concreet en positief geformuleerd, is een eerste stap.

 

Hoe werkt Teamcoaching?

Voor het slagen van teamcoaching is het belangrijk om kaders, inspanningen en verwachtingen vooraf helder te hebben. Duidelijkheid over verantwoordelijkheden voorkomt teleurstellingen.
De leidinggevende heeft een voorbeeldfunctie en zal voldoende tijd en aandacht vrij dienen te maken voor de medewerkers.

Eerlijkheid, openheid en vertrouwen zijn essentieel om diepgang te realiseren en een positieve verandering te beleven.

Met mijn aandacht stimuleer ik dat iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeeerd voelt. Mijn intentie is om het beste van mezelf te geven. Ik nodig je ook uit om zelfbewuste keuzes te maken die écht bij je passen. De uitdaging om er iets van te maken en creatief te zijn.

Steeds samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden en verbindingen tussen talent, teamontwikkeling en leidinggeven. Samen onderzoeken wat niet langer werkt en wat wél werkt. Leiderschap is dan “voorbeeld” willen zijn in relatie.

Talentontwikkeling is een middel om resultaten te boeken.

Het waarderen van talenten, het potentieel voor groei en ontwikkeling, reflecteren op ieders rol en gedrag in het team, de interactie en de stijl van leidinggeven; het zijn allemaal ingrediënten die bijdragen aan het succes.

Bij de evaluatie van het coachingstraject kijken we of de doelstellingen behaald zijn. En wat heb je over jezelf geleerd om zo een verschil te maken in je werk. Ook vragen we of de gemaakte afspraken nagekomen zijn.

 

Intervisiebegeleiding

Het inzetten van je talenten in het team vraagt reflectie, feedback, begrip, anders kijken en vooral leren van elkaars ervaring en inzicht.

Tijdens intervisie kan het inzetten van talenten een thema zijn.

Om voor je team iets te betekenen dien je je welkom te voelen met je talenten en daarvoor erkenning te krijgen. Het is een keuze om gebruik te maken van elkaars talenten en het besef dat ieders talent er toe doet. De dialoog aangaan met talenten is de moeite waard, omdat elk talent wil bijdragen aan een betere samenwerking. Risico’s nemen hoort erbij; daarmee wordt meer veerkracht ontwikkeld.

Het thema “talenten waarderen” werkt in de praktijk, je krijgt er energie van. Ook de klant wordt er beter van.

Voor intervisie maak ik gebruik van positieve psychologie, appreciative inquiry en NLP.

Ja, ik ben geinteresseerd in teamcoaching. Bel mij terug voor een gratis kennismakingsgesprek.

Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

* verplicht veld